Instellen Atos Yomani terminal

De betaalterminal met je Onlinefact kassa connecteren, vereist verschillende handelingen op de kassa én de betaalterminal.

1. Stel een vast IP in op de kassa
  2. Configureer de betaalterminal
  3. Activeer instellingen in de Onlinefact Backoffice
  4. Doe een test

1. Een vast IP configureren op kassa

Klik in je Windows Instellingen door naar “Netwerk en Internet” > “Netwerkcentrum” en vervolgens op “Ethernet”. In het volgende scherm klik je op “details”.

Noteer de waarden die je ziet, want die heb je later terug nodig!
Deze informatie heb je zeker nodig:

IPv4-adres : ……………
IPv4-Subnetmasker : ……………
IPv4-Standaardgateway : ……………
IPv4 DNS-Server : ……………

Sluit het venster en selecteer “eigenschappen” in het menu “Status van Ethernet”. Klik in het nieuwe venster eerst op de tekst “Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)” en daarna op “Eigenschappen”.

Vul hier de gegevens in die je zonet genoteerd had en bevestig onderaan met “OK”.

2. Betaalterminal configureren

1. Druk op de Yomani snel na elkaar op STOP -> OK -> MENU om in de menu te komen.

2. Kies ‘Terminal Instellen’ (Druk 3)

3. Kies ‘Volgende’ (Druk 0)

4. Kies ‘Enkel Technieker’ (Druk 9)

5. Geef Paswoord in: 1235789

6. Kies ‘Hardware-Instell.’ (Druk 4)

7. Kies ‘Kassa Protocol’ (Druk 2)

8. Druk op de knop ‘Wijzigen’

9. Kies ‘CTEP’ (Druk 9)

10. Bevestig met ‘OK’

11. Zet dit op 48 -> druk ‘OK’

12. druk ‘OK’ (groene knop)

13. Kies ‘FYS. Conf. Kassa’ (Druk 9)

14. Druk op de knop ‘Wijzigen’

15. Kies ‘TCP/IP’ (Druk 2)

16. Druk ‘OK’

17. Geef het 1ste deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

18. Geef het 2de deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

19. Geef het 3de deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

20. Geef het 4de deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

21. Vul niets in of maak het vakje leeg -> ‘OK’

22. Zet Portnumber op 9000 -> ‘OK’

23. Kassa Protocol SSL Neen -> OK

24. Druk een aantal keer op STOP tot de terminal herstart

3. Instellingen activeren

In deze laatste stap geven we via de Onlinefact backoffice aan dat je kassa alle betaalterminal opdrachten dient door te sturen naar de terminal.

Selecteer bij Bancontact Type “Yomani CTEP” en bij Bancontact Port “IP” met het IPv4-adres dat je eerder hebt gebruikt.

4. Testen

Herstart de Kassa software zodat de nieuwe parameters actief worden. Maak nu een verkoop aan en druk bij betaalmethodes op “Bancontact” of “Creditcard”.