Instellen Atos Yomani terminal

Inhoudsopgave

Je kan de betaalterminal connecteren met uw Onlinefact kassa, hiervoor moeten er verschillende handelingen gebeuren op zowel de kassa als de betaalterminal.

1. Stel een vast IP in op de kassa
  2. Configureer de Betaalterminal
  3. Activeer instellingen in de Onlinefact Backoffice

1. Vast IP configureren op kassa
Daarna klik je door naar:

In het volgende venster ga je naar ‘Details…’ en noteer je volgende waardes die je later gaat nodig hebben:

NOTEER DE WAARDE OP EEN PAPIER

IPv4-adres :

IPv4-Subnetmasker :

IPv4-Standaardgateway :

IPv4 DNS-Server :

Sluit het venster terug en kies vervolgens voor ‘eigenschappen’ bij de status. In het nieuwe venster klik je eerst op de tekst ‘Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)’ en dan ook op ‘Eigenschappen’.

Vul hier de gegevens in die je eerder genoteerd hebt. Bevestig met ‘OK’ onderaan.

2. Betaalterminal configureren

1. Druk op de Yomani snel na elkaar op STOP -> OK -> MENU om in de menu te komen.

2. Kies ‘Terminal Instellen’ (Druk 3)

3. Kies ‘Volgende’ (Druk 0)

4. Kies ‘Enkel Technieker’ (Druk 9)

5. Geef Paswoord in: 1235789

6. Kies ‘Hardware-Instell.’ (Druk 4)

7. Kies ‘Kassa Protocol’ (Druk 2)

8. Druk op de knop ‘Wijzigen’

9. Kies ‘CTEP’ (Druk 9)

10. Bevestig met ‘OK’

11. Zet dit op 48 -> druk ‘OK’

12. druk ‘OK’ (groene knop)

13. Kies ‘FYS. Conf. Kassa’ (Druk 9)

14. Druk op de knop ‘Wijzigen’

15. Kies ‘TCP/IP’ (Druk 2)

16. Druk ‘OK’

17. Geef het 1ste deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

18. Geef het 2de deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

19. Geef het 3de deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

20. Geef het 4de deel in van uw IPv4-adres 192.168.1.123 -> ‘OK’

21. Vul niets in of maak het vakje leeg -> ‘OK’

22. Zet Portnumber op 9000 -> ‘OK’

23. Kassa Protocol SSL Neen -> OK

24. Druk een aantal keer op STOP tot de terminal herstart

3. Instellingen activeren

In de backoffice van Onlinefact dienen we enkel nog aan te geven dat de kassa zijn betaalterminal opdrachten dient door te sturen naar de terminal.

1. Geef bij Bancontact Type ‘Yomani CTEP’ op en bij Bancontact Port ‘IP’ en het IPv4-adres dat je eerder hebt gebruikt.

4. Testen

Herstart de Kassa software zodat de nieuwe parameters actief worden.

Maak een verkoop en druk bij de betaalmethodes op ‘Bancontact’ of ‘Creditcard’