Instellen Ingenico Lane, Move of Desk terminal

Inhoudsopgave

Je kan de betaalterminal connecteren met uw Onlinefact kassa, hiervoor moeten er verschillende handelingen gebeuren op zowel de kassa als op de betaalterminal.

1. Stel een vast IP in op de kassa
  2. Configureer de Betaalterminal
  3. Activeer instellingen in de Onlinefact Backoffice

1. Vast IP configureren op kassa
Daarna klik je door naar:

In het volgende venster ga je naar ‘Details…’ en noteer je volgende waardes die je later gaat nodig hebben:

NOTEER DE WAARDE OP EEN PAPIER

IPv4-adres :

IPv4-Subnetmasker :

IPv4-Standaardgateway :

IPv4 DNS-Server :

Sluit het venster terug en kies vervolgens voor ‘eigenschappen’ bij de status. In het nieuwe venster klik je eerst op de tekst ‘Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)’ en dan ook op ‘Eigenschappen’.

Vul hier de gegevens in die je eerder genoteerd hebt. Bevestig met ‘OK’ onderaan.

2. Betaalterminal configureren

1. Klik op de grijze knop (DESK, MOVE) of de F knop (LANE) om in de menu te gaan.

2. Kies ‘Kassa Menu’

3. Kies ‘Instellingenmenu’

4. Geef wachtwoord in: 2009

5. Kies ‘Verander Verbinding’

6. Bevestig dat je wil veranderen met groene Knop

7. Kies voor ‘TCP/IP’

8. Kies ‘IP-adres’

9. Geef het IPv4-adres in dat je eerder noteerde

10. Portnumber staat normaal al juist op 10000

11. Bevestig met groene knop.

12. De terminal herstart nu -> OK

3. Instellingen activeren

In de backoffice van Onlinefact dienen we enkel nog aan te geven dat de kassa zijn betaalterminal opdrachten dient door te sturen naar de terminal.

1. Geef bij Bancontact Type ‘Ingenico CTAP’ op en bij Bancontact Port ‘IP’ en het IPv4-adres dat je eerder hebt gebruikt.

4. Testen

Herstart de Kassa software zodat de nieuwe parameters actief worden.

Maak een verkoop en druk bij de betaalmethodes op ‘Bancontact’ of ‘Creditcard’