Hoe kunnen wij u helpen?

Tip: Start typen in de zoekbalk voor resultaten.

< Alle onderwerpen
Print

Hoe geef ik een aankoopfactuur in?

Inhoudsopgave

Om een aankoopfactuur in te geven in Onlinefact ga je naar ‘documenten’, ‘aankoop’ en klik je op ‘nieuw document’.

Onlinefact maakt meteen een nieuw document aan en je kan deze openen door erop te klikken.

Dan kan je de leverancier ingeven bij ‘leverancier ref’ en op het zoekicoon klikken.

Dan gaan we beginnen met de producten op te zoeken.  Bij ‘Ref.’ geef je ofwel de referentie van je product in of een deel van de naam en druk je op enter (je kan ook barcodes scannen, indien je een scanner hebt aangesloten op jou computer)

Als je leverancier een buitenlandse leverancier is en je bij de opmaak van de relatie bij de BTW hebt gekozen voor ‘0% intracommunautair’ dan gaat Onlinefact, bij het oproepen van deze leverancier, automatisch dit BTW tarief over het gehele document gebruiken.

Je kan dan de ‘prijs excl’ en het ‘aantal’ ingeven.  Indien je je voorraad bij houdt in Onlinefact, gaat je voorraad zich ook onmiddellijk aanpassen. Indien de BTW code moet aangepast worden, pas je deze eerst aan voordat je de prijs excl ingeeft.

Tip: indien het een kost is, verzending, internet, elektriciteit, meubilair, … e.a., dan maak je dit aan als een product (producten -> alle producten -> nieuw product) met een ‘0’ prijs. Dan kan je elke keer de prijs gewoon aanpassen. Zo kan je je hele boekhouding ingeven in Onlinefact en later doorsturen via ‘export boekhouding’ naar je boekhoudkantoor.

Dan pas je de datum(s) aan en kan je eventueel een referentie toevoegen indien gewenst.

Bij het volgende vak kan je de originele factuur toevoegen via PDF. Zo kan je een digitaal archief bijhouden van al je aankoopfacturen.

(Deze kan je later bij ‘export boekhouding’ meesturen naar je boekhouder.)

Als je alle gegevens hebt ingegeven, klik je op ‘opslaan’ en je aankoop factuur is ingegeven.

Tip: als je van de ingegeven producten al labels zou willen afdrukken, kan je op de knop ‘labels’ klikken en kan je deze meteen afdrukken.